Leestijd: 5 minuten

Kies voor een gelukkiger leven

Verslavingen (zowel stof- als niet stofgebonden)

Hypnotherapie en ook Yager code Therapie zijn zeer geschikt en kunnen helpend zijn voor mensen met een verslaving, zowel stof- als niet stofgebonden verslavingen zijn goed aan te pakken.

Beeld je eens in dat je hier minder of zelfs geen last meer van zou hebben. En ….. hoe voelt dat? Fijn he?

Een verslaving is een toestand waarin je mentaal en/of fysiek afhankelijk bent van een gewoonte of stof. Wanneer je deze gewoonte of stof niet hebt, zal je gedrag voornamelijk gericht zijn op het uitvoeren of innemen hiervan.

Je kan verslaafd raken aan een bepaald gedrag, zoals: eten, spullen kopen, internet, chatten, games, gokken, werk of seks. Er zijn ook middelen waar je verslaafd aan kunt raken. Denk maar aan het gebruik van een drug of bepaalde stof, zoals alcohol, sigaretten, THC, cocaïne, of GHB.

Een verslaving aan een medicatie blijft vaak onopgemerkt. Deze worden voornamelijk gebruikt als angstdemper of slaapmiddel (bijv. lorazepam, diazepam, oxazepam). Ook met pijnstillers zoals morfinomimetica, fentanyl en oxycodon. Deze worden vaak jarenlang als herhalingsrecepten opgehaald.

 

Wanneer spreken we van een verslavingen?

Het essentiële verschil tussen een verslaafde en een niet-verslaafde is dat dit gedrag uit de hand loopt. Een verslaafde kan een buitensporige hoeveelheid tijd plannen, zich bezighouden met of herstellen van de verslaving.

Ondanks de fysieke, emotionele, relationele of financiële risico’s, voelen verslaafden zich niet in staat om hun gedrag te stoppen.

De afhankelijkheid van een verslaving hoeft daarbij niet alleen van invloed te zijn op je lichamelijke gezondheid. Het kan ook je zelfrespect, je identiteit, je familie, je relaties, je werk en je financiën flink beïnvloeden.

 

De reden dat iemand verslaafd raakt is heel divers:

  • Hoe is iemand opgevoed?
  • Wat voor gedrag is iemand gewend van ouders of andere familieleden?
  • Zijn er problemen in het gezin?
  • Heeft iemand ingrijpende dingen meegemaakt?
  • Of onverwerkte ervaringen uit het verleden met ouders of het gezin waar ze uit komen?
  • Is de persoon gepest of heeft hij / zij een onverwerkt trauma?

Daarnaast kan een gewoonte een verslaving worden doordat het een goed gevoel geeft. Of omdat de verslavingen een manier is om met moeilijke situaties of emoties om te gaan.

 

Verslavingen verhelpen via hypnose.

Een verslaving is gelukkig te bestrijden. Hypnotherapie en ook Yager Therapie wordt veel ingezet als behandeling bij een verslaving, of als aanvulling bij reguliere trajecten.

Wil je graag van je verslaving afkomen? Ik begeleid je hierbij met als doel dat je vrij raakt van je verslaving, alsook het aanpakken van de bijbehorende problemen.

Bijna al deze verslavingen zijn ontstaan in een eerder deel van je leven en dienen nu niet meer waarvoor ze toen dienden. Toch heb jij er nog last van; onnodig!

En dat kunnen we samen met Hypnotherapie of Yager Therapie aanpakken, door jouw onderbewustzijn te “her programmeren” en te “vertellen” dat deze verslavingen nu niet meer helpend zijn in jouw leven.

Hierna zul jij minder last hebben van je verslavingen , in de meeste gevallen is het zelfs helemaal weg. Waardoor jij weer in vrijheid kan leven, zonder die beperkende gedachten en gevoelens. Soms is dat in het begin nog even wennen, vaak onwerkelijk, zeker als je al een groot deel van je leven met deze verslavingen hebt geleefd. Echter zul je snel wennen aan de nieuwe situatie en verbaast zijn hoe eenvoudig je dit overwonnen hebt.

Klaar voor de volgende overwinning?!

!! Daar tijdens hypnotherapie soms een herbeleving kan plaatsvinden, wat af en toe als niet fijn ervaren wordt, kan voor dit ongemak ook Yager Therapie ingezet worden, hierbij zal (meestal) geen herbeleving plaats vinden waardoor deze therapie zeer geschikt kan zijn voor mensen met trauma’s of diegene die niet onder hypnose kunnen vanwege een geloofsovertuiging.
Zowel voor hypnotherapie alsook Yager Therapie kan geen garantie gegeven worden voor het resultaat. Wat ik op deze website deel zijn succeservaringen uit het verleden welke geen garantie bieden voor de toekomst. 
verslaving pds

Neem vrijblijvend contact op:

Nieuw veld

2 + 4 =

Praktijk

Molensingel 47, Maastricht
(klik om je route te plannen)

Maandag :   9:30 – 14:30 + 17:30 -22:00

Dinsdag:      9:30 – 14:30 + 17:30 -22:00

Woensdag:   9:30 – 12:30 + 17:30 -22:00

Donderdag: 9:30 – 14:30 + 17:30 -22:00

Vrijdag:        9:30 – 12:30

Zaterdag:     7:00 – 13:00 

ISO Yager Code RT

Yager Therapie

Yager Therapie is een “zachte”, discrete, kortdurende en krachtige therapievorm. Waarbij het probleem bij de bron wordt aangepakt.
hypnocoaching

Hypno-coaching

Bij Hypno-coaching worden, je raad het al; Hypnotherapie en Coaching gecombineerd tot een krachtige tool.
patrick de swart hypnotherapie

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een wetenschappelijk bewezen therapievorm die o.a. ingezet kan worden bij psychische problemen, zelfs bij huidproblemen, 

Blogs & …

Laatste nieuws, onderzoeken en ervaringen

Massage is gezond

Massage is gezond

massage is gezond   Waarom is massage gezond? Hierbij geef ik je 10 redenen!       Massage verbetert het immuunsysteem Door regelmatige massages wordt je weerstand tegen ziektes beter. Je lichaam maakt namelijk meer witte bloedlichaampjes aan en het stresshormoon...

Lees meer
Walnoten tegen stress

Walnoten tegen stress

walnoten tegen stress   Een handje walnoten tegen stress, en het werkt echt!? En het is gezonder dan een glaasje wijn!       We weten wel dat walnoten heel gezond zijn, maar nu blijkt dat ze mogelijk ook helpen tegen stress en andere negatieve emoties.   Een...

Lees meer
voornemens

voornemens

11 perfecte doelen voor 2023   Ik zal je een simpele vraag stellen; heb jij je goede voornemens voor het jaar 2022 kunnen verwezenlijken? Als jij onder de categorie valt van 80% van de mensen die eind februari hun goede voornemens laten vallen, is jouw antwoord...

Lees meer
lcpg logo
cat logo trans
gat logo trans
yager logo trans