Leestijd: 9 minuten

Kies voor een gezonder leven

Virtuele maagband

Een succes bij overgewicht

Een uniek concept voor (extreem) overgewicht

Bijna een jaar lang werd er door specialisten in Nederland gewerkt aan het reeds bestaande concept van de virtuele maagband. Het gevolg is dat na uitvoerige tests en onderzoek het gehele concept opnieuw ontwikkeld is. De doorontwikkeling van de virtuele maagband resulteert in een hoger slagingspercentage bij mensen met (extreem) overgewicht.

Voor wie is de virtuele maagband geschikt?

De virtuele maagband is niet geschikt voor iedereen! Geen enkele methode is toepasbaar op ieder mens. Mensen verschillen van elkaar en ook de eetgewoonten zijn bij iedereen anders. Lees deze pagina eens aandachtig door en trek zelf je conclusies. Of je daadwerkelijk in aanmerking komt voor het plaatsen van een virtuele maagband, is afhankelijk van de beoordeling door de therapeut. Deze zal meerdere factoren afwegen en op deze wijze bepalen of een virtuele maagband mogelijk geschikt voor jou is. In dit kader raad ik iedereen aan om eerst het gratis telefoongesprek te plannen zodat je meer duidelijkheid hebt voordat je hiermee aan de slag gaat. Ook zullen we bij de eerste sessie, vooraf doorspreken en bekijken of het de juiste keuze is. Bedenk: er zijn meerdere alternatieven met directe hypnose die leiden tot het behalen van jouw persoonlijk doelgewicht. Laat je vooraf dus goed informeren!

Een virtuele maagband, wat is dat?

Op bewustzijnsniveau kennen we het verschil tussen werkelijkheid en fictie. Voor het onderbewustzijn echter maakt dit geen verschil. Eenmaal een maagband geplaatst in hypnose zal het onderbewustzijn zich gedragen alsof er daadwerkelijk een operatie heeft plaatsgevonden. Dit resulteert in een vol gevoel nadat je wat gegeten hebt. Dit volle gevoel zorgt er weer voor dat je geen zin meer hebt om iets te eten waardoor je dus eigenlijk minder eet. Dit heeft tot gevolg dat je minder calorieën binnenkrijgt waardoor vetreserves aangesproken worden en je dus zult gaan afvallen.

Bij het plaatsen van een maagband of maagring wordt de maag, en daarmee de maaginhoud, geringer. Je kunt dus niet meer die hoeveelheden eten die je gewend was. Het is dan ook in het algemeen een prima methode voor mensen die te veel eten. Het voorkomt echter niet dat je vaker gaat eten en zo toch teveel calorieën binnenkrijgt. Mensen die gedurende de dag vaak snoepen of tussendoortjes eten of mensen die veel suikerhoudende frisdrank tot zich nemen, doen er goed aan om na te gaan of een virtuele maagband wel een oplossing kan bieden. Voor zogenaamde emotie-eters zijn er betere, alternatieve methoden die toegepast kunnen worden om persoonlijke doelstellingen te halen.

> Lees meer over de virtuele maagband in de BLOG<

De virtuele maagband, de afweging in jouw persoonlijke situatie

Je komt in aanmerking voor het plaatsen van een virtuele maagband indien jouw Body Mass Index (BMI) 30 of hoger is. Aan de virtuele maagband zijn geen risico´s verbonden zoals dit mogelijk bij een operatie wel het geval is. Het is een veilige methode die echter alleen werkt indien je voldoende gemotiveerd bent. Indien je er samen met de therapeut uit bent om de virtuele maagband te laten plaatsen, ben je klaar voor een definitieve omslag in je leven. Een verandering die erop gericht is om je oude eetpatroon te doorbreken en een nieuw en gezond eetpatroon aan te leren zonder dat je er bewust al te veel moeite voor hoeft te doen. Dus niet bezig zijn met eten maar op een natuurlijke en gezonde manier jouw ideale gewicht bereiken.

Landelijk wordt de virtuele maagband aangeboden door verschillende partijen. Daarbij wordt met methoden als “Sheila Granger” en andere vormen geadverteerd. Ik  maak je er op attent dat deze methoden en handelswijzen weliswaar enigszins overeenkomen met de methode die Patrick de Swart Hypnotherapie hanteert echter sterk afwijken van mijn unieke werkwijze. Mocht je dus geen succes hebben gehad met jouw virtuele maagband, maak dan eens een gratis afspraak  om samen te kijken hoe ik ook jou kan helpen. Lees ook: Hoe chirurg Simon Nienhuijs denkt over de Virtuele Maagband.

 

Actueel – maagband in groepssessie

Vaak rijst er de vraag of de virtuele maagband ook in groepsverband wordt gegeven. Hoewel hypnose in groepsverband zeker van nut kan zijn, werkt dit niet bij de virtuele maagband. Verschillende partijen bieden dit helaas toch aan hoewel bekend is dat er van enige verandering in het huidige gewicht geen sprake zal zijn. Patrick de Swart Hypnotherapie distantieërt zich nadrukkelijk van dergelijke initiatieven die slechts het genereren van omzet tot doel hebben. Hoewel dergelijke misleidende praktijken vaak geen lang bestaansrecht hebben en op geen enkel principe berusten, wil ik hierbij een statement maken en doe ik een beroep op ieders eigen intuïtie.

Lees meer over de virtuele maagband in de BLOG

BMI Calculator - Track Your Weight

VIRTUELE MAAGBAND  

€699,00 

Een traject van 4 sessies met o.a. wegingen, metingen advies en persoonlijke begeleiding  en ondersteuning tussen de sessies in. 

Maagband-juli-ACTIE  2024: 2 extra sessies cadeau t.w.v. 270 euro!

Bel mij gratis & vrijblijvend!

Laat je gegevens achter en ik bel je zo snel mogelijk op.

maagband
Wat is een Virtuele Maagband & Hoe werkt het?

De kracht van hypnose is dat je toegang krijgt tot je eigen onderbewustzijn om je eetpatronen te doorbreken.

Omdat je onderbewustzijn er rotsvast in gelooft dat je een werkelijke maagband bezit, zul je vanzelf kleinere porties beginnen te eten en sneller verzadigd raken. Het effect van een virtuele maagband is dus hetzelfde als bij een fysieke maagband, alleen heb je geen last van de lichamelijke nadelen van een werkelijke maagbandoperatie. Er is geen sprake van fysieke klachten of herstelperiode. Over het algemeen vergt het ‘plaatsen’ van een hypnotische maagband 4 hypnosesessies.

Na afloop van de therapie is je onderbewustzijn ‘geherprogrammeerd’ en gaat je onderbewuste ervan uit dat er een werkelijke maagband is geplaatst. Al wat je lekker vindt mag je blijven eten, maar je zult sneller een voldaan gevoel krijgen en dus minder eten. De snelheid waarmee je afvalt na de hypnotherapie voor een virtuele maagband is natuurlijk bij iedereen verschillend. De virtuele maagband ervaringen van voorgaande cliënten geven aan dat bijkomend sporten het verliezen van overtollige kilo’s bespoedigd.

Verlies gewicht met de virtuele maagband

  • Verschillende diëten, koolhydraatarm eten, meer sporten, vanalles al geprobeerd om af te vallen? Maar lukt het niet? Verlies blijvend gewicht!

Het plaatsen van een virtuele maagband gebeurt tijdens een hypnosesessie, geleid door mij, als hypnotherapeut. Onder hypnose programmeer ik je onderbewustzijn zodanig dat je al bij een kleine hoeveelheid eten een voldaan gevoel krijgt. Je zult dan automatisch minder gaan eten en afvallen. Deze virtuele maagband heeft precies hetzelfde effect als met een echte maagband bereikt wordt, zonder lichamelijke ingreep.

Sessie 1 – Kennismaking hypnose en installeren van je doel

In de eerste sessie behandelen we uitgebreid het intakeformulier. Zo wordt je doel duidelijk bepaald en kunnen we persoonlijk met jou aan de slag gaan. Je maakt afspraken waarin je je toewijding laat blijken.Je krijgt een heldere uitleg over wat we gaan doen. Ook wederzijdse verwachtingen komen uitgebreid aan bod. Aansluitend op het intakegesprek maak je kennis met hypnose. Het doel dat je voor ogen hebt wordt tijdens de hypnosesessie in je onderbewuste geïnstalleerd, als voorbereiding op de volgende sessie.

Sessie 2 – Blokkades, overtuigingen en motivatie
In de tweede sessie gaan we aan de slag met blokkades en overtuigingen op het diepste niveau in je onderbewustzijn. Tot nu toe weerhielden deze blokkades en overtuigingen jou ervan om je ideale streefgewicht en gewenste levensstijl te bereiken en/of te behouden. In plaats daarvan installeren we de juiste mindset en overtuigingen die nodig zijn om je doel te bereiken.
Tijdens deze sessie plaatsen we onder hypnose de maagband. Na het installeren van de hypnotische maagband stuur ik jou een mp3-opname. Ik vraag om deze audio-opname minimaal 30 dagen dagelijks te beluisteren als extra ondersteuning.
Sessie 3 – Levensstijl
De derde sessie volgt  enkele weken later. We bepalen je gewicht om het resultaat te evalueren. Daarna volgt een hypnosesessie als aanvulling en ondersteuning. Indien nodig finetunen we de plaatsing van de maagband. Tijdens deze vierde sessie schenken we ook aandacht aan je levensstijl, vooral op het vlak van voeding en beweging. We prenten je onderbewustzijn de nodige suggesties en ideeën in, waardoor je levensstijl gaandeweg verandert op een manier waar je je goed bij voelt. Deze nieuwe levensstijl bevordert eveneens het afslankproces.
Sessie 4 – Een sessie op maat voor een optimaal resultaat

Enkele weken na de derde sessie volgt sessie vier. Dit is een persoonlijke en op maat gemaakte hypnosesessie als extra ondersteuning, zodat je een optimaal resultaat verkrijgt met de virtuele maagband. Tijdens deze sessie schenken we extra aandacht aan verleidingen van buitenaf: hoe reageer je daar het best op en hoe maak je eenvoudig de juiste keuzes die passen bij je nieuwe levensstijl?

LET OP, daar ik werk met een programma op maat, kunnen bepaalde stappen afwijken van jouw behandeling. Dit is een lijdraad, zodat je ongeveer weet waar je aan toe bent. Aanpassingen in dit programma zijn onderdeel van de behandeling.

body mass transparant
knop plan belafspraak website patrick de swart
Bel mij gratis & vrijblijvend!

Laat je gegevens achter en ik bel je zo snel mogelijk op.

Praktijk

Molensingel 47, Maastricht
(klik om je route te plannen)

Maandag :   9:30 – 14:30 + 17:30 -22:00

Dinsdag:      9:30 – 14:30 + 17:30 -22:00

Woensdag:   9:30 – 12:30 + 17:30 -22:00

Donderdag: 9:30 – 14:30 + 17:30 -22:00

Vrijdag:        9:30 – 12:30

Zaterdag:     7:00 – 13:00 

ISO Yager Code RT

Yager Therapie

Yager Therapie is een “zachte”, discrete, kortdurende en krachtige therapievorm. Waarbij het probleem bij de bron wordt aangepakt.
hypnocoaching

NAC Life Coaching

N.A.C. (Neuro, Associative, Conditioning) Life Coaching biedt langdurige transformatie zonder jojo-effect.

patrick de swart hypnotherapie

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een wetenschappelijk bewezen therapievorm die o.a. ingezet kan worden bij psychische problemen, zelfs bij huidproblemen, 

Blogs & …

Laatste nieuws, onderzoeken en ervaringen

Van droom naar werkelijkheid

Van droom naar werkelijkheid

Van droom naar ... Van Droom naar Werkelijkheid: Stappen om Je Doelen te Bereiken     Iedereen heeft dromen en doelen, of het nu gaat om een nieuwe carrière, een betere gezondheid, of persoonlijke groei. Maar vaak blijft het bij dromen en komt het nooit tot...

Lees meer
Maandag

Maandag

Maandag een mooie start! Een Nieuwe Start: Hoe je Maandagen Kunt Gebruiken om je Week te Transformeren     Maandagen hebben vaak een slechte reputatie. Voor velen is het de dag waarop de wekker extra hard lijkt te rinkelen, en de realiteit van werk en...

Lees meer
lcpg logo
cat logo trans
gat logo trans
yager logo trans