Leestijd: 10 minuten

Kies voor een gezonder & gelukkiger leven

Hypnotherapie

Wist je dat …

  • Echte hypnose levens snel en blijvend kan veranderen

  • Echte hypnose veel sneller werkt dan psycho- en gedragstherapie

  • Echte hypnose een fantastische en heerlijke ervaring is

  • Echte hypnose je van vrijwel alle problemen kan verlossen

  • Dat je heerlijk niets hoeft te doen om èchte hypnose te ervaren

Wat is echte hypnose?

Echte hypnose is heel sterk intern gereedschap;  de innerlijke kracht om dingen te bereiken die je werkelijk nooit voor mogelijk hield “jouw beste ik”. Echte hypnose is dus geen langdurende ontspannings-therapie, waarbij je in een staat van trance gaat.

Nee, èchte hypnose gaat direct naar de oplossing die jij zoekt, om het zo snel en effectief mogelijk blijvend op te lossen, wat het ook is!

‘Hypnose = extreme focus’

Bel mij gratis & vrijblijvend!

Laat je gegevens achter en ik bel je zo snel mogelijk op.

Hypnose wordt door veel mensen nog wel eens in verband gebracht met Show en Magie.

Gelukkig horen we steeds vaker, met dank aan, vele organisaties, de media en de medische wereld, dat hypnose in de reguliere geneeskunde met passie omarmd wordt. Diverse ziekenhuizen zetten het inmiddels in voor vele doeleinden met wonderbaarlijke resultaten.

Jouw ‘computer’ heeft immers een probleem toegelaten of zelfs gecreeerd, en kan het dus ook weer resetten.

Hypnose bestaat echt. Toch wordt er nog steeds met argusogen naar gekeken, misschien doordat de meeste mensen niet weten hoe het nu exact werkt.

De eenvoudigste versie is dat je onderbewustzijn dingen in het lichaam en in de geest direct kan uitvoeren en permanent kan veranderen wanneer jouw verstand (bewustzijn) even buitenspel gezet wordt en dus laat gebeuren wat er gebeurt.

Een eenvoudige uitleg over het onderbewustzijn: 

  • Bewustzijn 

Ons verstand (topje van de ijsberg), de dingen waar we ons bewust van zijn. Het denken, beslissingen nemen, onze wil en dàt waar we ons op focussen, oftewel waar we onze aandacht op richten. 

  • Onderbewustzijn 

Ons gevoel (de ijsberg onder water). Het onderbewustzijn is ons gevoel, maar ook het systeem wat alles regelt zonder erbij na te denken. Onze identiteit en ons gedrag. Bijna alles dus. 

Al onze herinneringen zijn hier opgeslagen, al onze automatische handelingen (auto rijden, tanden poetsen, fietsen etc. etc.), onze emoties, onze patronen. Het is tevens een supercomputer die alles aanstuurt en intern regelt, bewegingen, acties en ons autonome zenuwstelsel (ademhaling, bloeddruk, hartritme etc.) 

Hypnose is niet gevaarlijk. Het is een toestand waar wij geregeld in verkeren. Denk maar aan het autorijden en dan het feit dat je “ineens” beseft ergens te zijn, terwijl het lijkt alsof je een heel deel van de route hebt gemist…. Of je bent heel intens een boek aan het lezen en vergeet alles om je heen, je hoort niet dat iemand je wat vraagt, je hebt de tijd niet meer in de gaten… Of je bent een film aan het kijken en gaat helemaal op in de film…. 

Een goede hypnotherapeut zal jou nooit iets tegen je wil in laten doen, sterker nog: dat kan niet eens (al doen de shows op TV je anders geloven)

In overleg bespreken we welke aanpak het beste effect beoogd te hebben. 

Voordat we een sessie starten, dient het intakeformulier ingevuld te zijn. Het handigste is om dat al voorafgaand aan de afspraak te doen: Klik hier voor het intakeformulier. 

 

Er is een grote kans dat jij het fijner vindt om deze vorm van therapie, vanuit thuis of andere vertrouwde omgeving, online te ondergaan.

Dit is mogelijk en meestal zelfs effectiever gebleken dan in een vreemde omgeving.

Lees hierover meer op deze pagina.

Ook handig als je het druk hebt of op vakantie bent.

hypnotherapie pds 1
knop plan online website patrick de swart
knop plan praktijk website patrick de swart
knop plan belafspraak website patrick de swart

Fabels, angsten & misvattingen.

fabels

$

Onder hypnose kun je al je diepste geheimen onthullen.

Onjuist. Je verliest geen controle tijdens een hypnotherapie sessie en onthult zeker geen persoonlijke geheimen. Tenzij je dat zelf wilt, maar daar heb je zelf volledige controle over. 

$

Na de sessie kun je niets meer herinneren.

Ook dit is niet waar. Je kun je na een hypnotherapie sessie alles nog herinneren, tenzij geheugenverlies specifiek wordt voorgesteld voor een hypnotherapeutisch doel. Het is wel mogelijk dat je een “dromerig” gevoel hebt. Of dat je heen en weer zweeft tussen slaap en waakzaamheid. Het is daarbij normaal dat je geest soms dwaalt. 

Na de hypnotherapie heb je herinneringen aan de sessie, vergelijkbaar met die uit een diepe dagdroom of dutje. 

angsten

$

Je kunt voor altijd vast komen te zitten in een hypnose trance.

Dit is onmogelijk. Niemand is ooit vastgelopen in een hypnotische trance. Hypnose is een natuurlijke toestand die we altijd binnenkomen en verlaten. 

Er zijn geen bekende gevaren met hypnotherapie. 

$

Doordat je je helemaal overgeeft kun je dingen doen die je niet wilt doen.

Onjuist. Je kunt ten alle tijden normale beslissingen nemen onder hypnose. Je kunt niet ‘geprogrammeerd’ worden om iets te doen onder hypnose dat je onder normale omstandigheden ook niet zou doen.

misvattingen

$

Als je onder hypnose bent slaap je of ben je bewusteloos.

Dit is een van de meest voorkomende misvattingen over hypnotherapie. Je verliest namelijk nooit je volledige bewustzijn. Laat staan dat je in slaap valt tijdens de hypnose. Integendeel, je bent juist volledig wakker. 

Alle niveaus van hypnose worden gekenmerkt door een verhoogde aandacht. Het is juist deze verhoogde concentratie die je ontvankelijkheid verhoogt voor nieuwe suggesties. In deze lijn bestaat er niet zoiets als een ‘gehypnotiseerd gevoel ‘. (Mensen denken daarom ook vaak dat ze niet in hypnose zijn geweest) Hoogstwaarschijnlijk zul je genieten van een gevoel van diepe kalmte en ontspanning. 

James Braid, de ‘vader van het moderne hypnotisme’, bedacht de term ‘hypnose’ naar het Griekse woord ‘Hypnos’, wat slaap betekent. Braid probeerde later de term “monoideïsme” te gebruiken om hypnose te verklaren als een toestand van geconcentreerde focus op één (mono) idee (ideisme). De term “hypnose/hypnotherapie” bleef echter hangen. 

$

Je kan tegen je wil gehypnotiseerd worden.

Dit is ook een misvatting over hypnose. De meeste “show-hypnotiseurs” creëren een illusie over dat ze een magische of mysterieuze kracht hebben, en dat ze macht over andere mensen bezitten. Maar zo’n macht bestaat helemaal niet. 

Hypnose is een staat van instemming en samenwerking. De enige controle die de hypnotherapeut over je heeft, is de controle die jij zelf toestaat. De normale ‘controle’ is, om de hypnotherapeut in de mogelijkheid te geven je in een staat van ontspanning te brengen en vervolgens de gedachten en beelden voor je concentratie te suggereren. 

Tijdens een hypnotherapie sessie kun je op elk moment een einde maken aan de lichamelijke ontspanning en mentale concentratie. 

  

Hoe gaat het in zijn werk?

[

Jij maakt online zelf eenvoudig een afspraak.

[

Jij vult het intakeformulier in en stuurt dit door.

(de link vind je op de afspraakpagina)

[

Jij komt op tijd op de geplande afspraak

Jij krijgt 24 uur vooraf nog een reminder per mail en 2 uur vooraf een herinnering via SMS

[

We maken kennis en spreken het intakeformulier door.

We bespreken het intakeformulier en wat verder belangrijk is om te bespreken. Alles wat wij bespreken is 100% vertrouwelijk.

[

We starten de door jouw gekozen sessie.

Yager Therapie, Hypnotherapie, Coaching of een combinatie hiervan.

[

We ronden de sessie af en hebben een nagesprek.

Nog even de tijd om “bij te komen”, wat water te drinken en te bespreken wat nog nodig of gewoon leuk is om over te praten.

[

Jij plant niks meer na de sessie, je neemt tijd en rust.

Na de sessie neem jij tijd en rust voor jezelf, je drinkt veel water, zeker de eerste 24 uur. Besef dat de tijd voor jezelf bijdraagt en aanvullend nodig is op de sessie die we samen hebben doorlopen. 

[

Jij maakt online een nieuwe afspraak.

De ervaring leert dat er meestal meerdere sessies nodig zijn, we bespreken dit samen. Het komt regelmatig voor dat 1 sessie al voldoende is. Garantie kan ik hierop echter niet geven.

[

Ik doe alles wat binnen mijn vermogen ligt

Ik doe er alles aan om jou te helpen bij jou hulpvraag. Als ik dit niet kan of ik twijfel bespreek ik dit met je en verwijs je eventueel door. Ik ben altijd bereid jouw vragen te beantwoorden, hiervoor mag je altijd contact met mij opnemen.

Bel mij gratis & vrijblijvend!

Laat je gegevens achter en ik bel je zo snel mogelijk op.

Praktijk

Molensingel 47, Maastricht
(klik om je route te plannen)

Maandag :   9:30 – 14:30 + 17:30 -22:00

Dinsdag:      9:30 – 14:30 + 17:30 -22:00

Woensdag:   9:30 – 12:30 + 17:30 -22:00

Donderdag: 9:30 – 14:30 + 17:30 -22:00

Vrijdag:        9:30 – 12:30

Zaterdag:     7:00 – 13:00 

ISO Yager Code RT

Yager Therapie

Yager Therapie is een “zachte”, discrete, kortdurende en krachtige therapievorm. Waarbij het probleem bij de bron wordt aangepakt.
hypnocoaching

NAC Life Coaching

N.A.C. (Neuro, Associative, Conditioning) Life Coaching biedt langdurige transformatie zonder jojo-effect.

patrick de swart hypnotherapie

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een wetenschappelijk bewezen therapievorm die o.a. ingezet kan worden bij psychische problemen, zelfs bij huidproblemen, 

Blogs & …

Laatste nieuws, onderzoeken en ervaringen

ginger

ginger

Ginger Shot Ginger shot een en al POWER: Geef je weerstand een boost met onze heerlijke gembershot! De Immunity Shot bevat een krachtige mix van 42% puur gembersap, verrijkt met zink en ijzer, wat een positieve invloed kan hebben op je immuunsysteem. Gember staat...

Lees meer
overgewicht

overgewicht

Overwicht: einde strijd! De eeuwige strijd om het gewicht ….. vanaf nu voorbij....  6 op de 10 volwassenen hebben weleens geprobeerd af te vallen  Van de volwassenen heeft 57 procent weleens iets gedaan om af te vallen; 20 procent is ermee bezig, 37 procent heeft...

Lees meer
fibromyalgie

fibromyalgie

fibromyalgie verdraagzamer met Yager Therapie   Fibromyalgie en de oplossing naar een draagzamer leven! Fibromyalgie, een slopende aandoening die wordt veroorzaakt door chronische pijn, vermoeidheid en slaapstoornissen, kan een aanzienlijke invloed hebben op de...

Lees meer
lcpg logo
cat logo trans
gat logo trans
yager logo trans