Leestijd: 6 minuten

Kies voor een gelukkiger leven

Trauma’s, Posttraumatisch Stressyndroom (PTSS)

Hypnotherapie en ook Yager code Therapie zijn geschikt voor mensen die een trauma hebben opgelopen.

Beeld je eens in dat je hier minder of zelfs geen last meer van zou hebben. En ….. hoe voelt dat? Fijn he?
De oplossing bij trauma. De oplossing bij PTSS. De oplossing bij posttraumatische stress stoornis.

Bel mij gratis & vrijblijvend!

Laat je gegevens achter en ik bel je zo snel mogelijk op.

Posttraumatische stressstoornis (PTSS)

Posttraumatische stressstoornis (PTSS) is een angststoornis die zich kan ontwikkelen wanneer iemand betrokken (of getuige) is geweest van een traumatische gebeurtenis.

Anders dan wat vaak wordt gedacht, is PTSS niet iets wat alleen bij militairen voorkomt. We kunnen allemaal iets traumatisch meemaken. Denk maar aan een verkeersongeval, een overval, (langdurig) misbruik, een oorlog, terrorisme, een natuurramp, een sterfgeval of het overlijden van een dierbare.

Wanneer je iets traumatisch meemaakt is het normaal dat je onmiddellijk reageert op de situatie. De meest voorkomende manieren waarop mensen reageren is een verscheidenheid aan emoties. Angst, shock, hulpeloosheid, verdriet, boosheid.

 

PTSS Symptomen

Bij de meeste mensen ontwikkelen de symptomen van PTSS zich gedurende de eerste maand na de traumatische ervaring. Maar in sommige gevallen kan het een aantal maanden of jaren duren voordat de symptomen naar boven komen.

Dit komt niet alleen doordat ieder mens anders reageert, maar ook door de ervaringen uit het verleden vóór de impact van het trauma.

PTSS heeft verschillende symptomen:

  • Paniekaanvallen en angst;
  • Herbeleving door flashbacks van de traumatische ervaring in het ‘hier en nu’;
  • Isolatie, gevoelloosheid en het vermijden van plaatsen en situaties die een intense emotionele reactie veroorzaken;
  • Voortdurend oplettend, in een verhoogde staat van alertheid zijn, gespannen en prikkelbaar, woede of gewelddadige uitbarstingen;
  • Moeilijkheden met slapen, niet kunnen slapen of tijdens de slaap terugkerende dromen of nachtmerries;
  • Belangrijke delen van de traumatische gebeurtenis niet herinneren, door de herinneringen, gedachten en gevoelens over het trauma niet toe te laten;
  • Meer afstand nemen van geliefden, familie, vrienden, of werk en andere activiteiten;
  • Moeilijkheden met concentreren op dagelijkse activiteiten, en moeite om op langere termijn dingen te plannen. Verlies van focus en motivatie;
  • In een staat van voortdurende depressie vervallen of je voortdurend ongerust voelen;

De symptomen kunnen sterk variëren in intensiteit. Zo zullen sommigen periodes van minder opvallende symptomen ervaren, om daarna periodes te hebben waarin ze ernstiger zijn.

Anderen kunnen voortdurend ernstige symptomen hebben die het dagelijks leven beïnvloeden.

 

PTSS behandelen met hypnose

Sommige mensen hebben het vermogen om zelf met de situatie om te gaan. Zij krijgen de juiste ondersteuning, waardoor ze na een tijdje weer ‘normaal’ kunnen functioneren.

Anderen kunnen juist stressreacties krijgen die niet vanzelf verdwijnen, of in de loop van de tijd zelfs erger worden. In dat geval is het belangrijk om PTSS te herkennen en aan te pakken.

Hypnotherapie kan een effectief hulpmiddel zijn bij het behandelen van PTSS. De therapie richt zich op het positief veranderen van je onderbewustzijn, waarbij we – vanuit een diepe ontspanning – contact maken met het onderbewustzijn.

Op deze diepere laag werken we aan de onderliggende emoties en gevoelens om de lading van het trauma te veranderen. Hierdoor kun je makkelijker praten over te gebeurtenis of terug kijken zonder nare gevoelens.

Hypnose kan je begeleiden om een doorbraak te ervaren en jezelf te bevrijden van je emotionele pijn. Daarnaast leer je hoe je de controle weer terug krijgt over je gevoel.

Bijna al deze trauma’s en het stressyndroom zijn ontstaan in een eerder deel van je leven en dienen nu niet meer waarvoor ze toen dienden. Toch heb jij er nog last van; onnodig!

En dat kunnen we samen met Hypnotherapie of Yager Therapie aanpakken, door jouw onderbewustzijn te “her programmeren” en te “vertellen” dat deze trauma’s en het stressyndroom nu niet meer helpend zijn in jouw leven.

Hierna zul jij minder last hebben van je trauma’s en het stressyndroom, in de meeste gevallen is het zelfs helemaal weg. Waardoor jij weer in vrijheid kan leven, zonder die beperkende gedachten en gevoelens. Soms is dat in het begin nog even wennen, vaak onwerkelijk, zeker als je al een groot deel van je leven met deze trauma’s en het stressyndroom hebt geleefd. Echter zul je snel wennen aan de nieuwe situatie en verbaast zijn hoe eenvoudig je dit overwonnen hebt.

Klaar voor de volgende overwinning?!

ptss pds 1
Bel mij gratis & vrijblijvend!

Laat je gegevens achter en ik bel je zo snel mogelijk op.

Praktijk

Molensingel 47, Maastricht
(klik om je route te plannen)

Maandag :   9:30 – 14:30 + 17:30 -22:00

Dinsdag:      9:30 – 14:30 + 17:30 -22:00

Woensdag:   9:30 – 12:30 + 17:30 -22:00

Donderdag: 9:30 – 14:30 + 17:30 -22:00

Vrijdag:        9:30 – 12:30

Zaterdag:     7:00 – 13:00 

ISO Yager Code RT

Yager Therapie

Yager Therapie is een “zachte”, discrete, kortdurende en krachtige therapievorm. Waarbij het probleem bij de bron wordt aangepakt.
hypnocoaching

NAC Life Coaching

N.A.C. (Neuro, Associative, Conditioning) Life Coaching biedt langdurige transformatie zonder jojo-effect.

patrick de swart hypnotherapie

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een wetenschappelijk bewezen therapievorm die o.a. ingezet kan worden bij psychische problemen, zelfs bij huidproblemen, 

Blogs & …

Laatste nieuws, onderzoeken en ervaringen

ginger

ginger

Ginger Shot Ginger shot een en al POWER: Geef je weerstand een boost met onze heerlijke gembershot! De Immunity Shot bevat een krachtige mix van 42% puur gembersap, verrijkt met zink en ijzer, wat een positieve invloed kan hebben op je immuunsysteem. Gember staat...

Lees meer
lcpg logo
cat logo trans
gat logo trans
yager logo trans