Leestijd: 6 minuten

Kies voor een gelukkiger leven

Stress, Depressie, Burn-out klachten

Hypnotherapie en ook Yager code Therapie zijn geschikt en goed helpend voor mensen die veel stress ervaren, in een (zware) depressie zitten of burn-out klachten hebben.

Beeld je eens in dat je hier minder of zelfs geen last meer van zou hebben. En ….. hoe voelt dat? Fijn he?

Wat kan Hypnotherapie of Yager Therapie betekenen?

Steeds meer mensen komen met de diagnose burn-out bij een verwijzer of hulpverlener terecht. Welke meerwaarde biedt een hypnotherapeut voor deze cliënten?

De behandeling van burn-out door een hypnotherapeut bestaat uit vijf delen: 

  1. Ontlading, tot rust komen
  2. Energie opladen
  3. Achterhalen van de oorzaak
  4. Stapsgewijs werken aan verandering
  5. Preventie

Waarde van Hypnose in beginfase van therapie

Hypnotherapie kan zeer goed helpen bij een burn-out. Een hypnotherapeut kan zijn cliënt in trance begeleiden waardoor het stressniveau meetbaar daalt. Ook gaat tijdens de trance de bloeddruk omlaag en wordt de ademhaling rustiger. Daarnaast verlaagt de trance ook de spierspanning. Een hypnotherapeut kan zo zorgen voor stressontlading, waarna herstel plaats kan vindend. Dit wordt gevolgd door de opbouw van reserves.

Tijdens de trance geeft de hypnotherapeut hypnotische suggesties die het herstel en de opbouw van reserves bevorderen. Uit neurofysiologisch onderzoek komt naar voren dat hypnotische suggesties sterke veranderingen teweeg kunnen brengen in hersengebieden. Daarbij gaat het om dezelfde hersengebieden die bij daadwerkelijk beleefde ervaringen ook worden geactiveerd.

Oorzaken vinden en werken aan verandering

Tijdens de hypnose kan de hypnotherapeut explorerende technieken inzetten. Dit maakt inzichtelijk welke innerlijke overtuigingen, gedragingen en emoties de burn-out hebben veroorzaakt. Daarnaast werkt de hypnotherapeut ook aan verandering met cognitieve gedragstherapie. Met cognitieve gedragstherapie werkt de hypnotherapeut aan het veranderen van gedragspatronen die psychische en emotionele problemen in stand houden en  het veranderen van je manier van denken. De combinatie van cognitieve en hypnose technieken blijkt vaak effectief .

Hypnotherapie helpt een toekomstige nieuwe burn-out voorkomen

Veel cliënten met een burn-out voelen zichzelf tekortschieten en willen daarom vaak zo snel mogelijk weer aan de slag. Dat idee wordt gevoed door hun neiging tot perfectionisme. Maar het is een grote valkuil om na het herstel weer te hard van stapel te lopen. Hypnotherapie helpt deze cliënten hun perfectionisme in de bron aan te pakken waardoor ze niet zo snel meer in hun oude gedrag zullen vervallen. Ze zijn veranderd van een persoon die nooit tevreden was met zichzelf in iemand die handelt vanuit positieve zelfwaardering. Daardoor kunnen ze ook beter luisteren naar hun eigen behoeftes en signalen.

Conclusie meerwaarde hypnotherapie

Hypnotherapie en Yager Therapie helpen bij een burn-out en heeft een meerwaarde in alle fasen van de behandeling. Deze therapie kan in relatief korte tijd de weg naar herstel helpen inzetten. Tevens helpt een hypnotherapeut een toekomstige burn-out voorkomen omdat de klacht bij de bron wordt aangepakt. Wil je meer weten?

Bijna al deze stress, depresieve gevoelens en burn out klachten zijn ontstaan in een eerder deel van je leven en dienen nu niet meer waarvoor ze toen dienden. Toch heb jij er nog last van; onnodig!

En dat kunnen we samen met Hypnotherapie of Yager Therapie aanpakken, door jouw onderbewustzijn te “her programmeren” en te “vertellen” dat deze stress, depresieve gevoelens en burn out klachten nu niet meer helpend zijn in jouw leven.

Hierna zul jij minder last hebben van je stress, depresieve gevoelens en burn out klachten, in de meeste gevallen is het zelfs helemaal weg. Waardoor jij weer in vrijheid kan leven, zonder die beperkende gedachten en gevoelens. Soms is dat in het begin nog even wennen, vaak onwerkelijk, zeker als je al een groot deel van je leven met deze stress, depresieve gevoelens en burn out klachten hebt geleefd. Echter zul je snel wennen aan de nieuwe situatie en verbaast zijn hoe eenvoudig je dit overwonnen hebt.

Klaar voor de volgende overwinning?!

!! Daar tijdens hypnotherapie soms een herbeleving kan plaatsvinden, wat af en toe als niet fijn ervaren wordt, kan voor dit ongemak ook Yager Therapie ingezet worden, hierbij zal (meestal) geen herbeleving plaats vinden waardoor deze therapie zeer geschikt kan zijn voor mensen met trauma’s of diegene die niet onder hypnose kunnen vanwege een geloofsovertuiging.
Zowel voor hypnotherapie alsook Yager Therapie kan geen garantie gegeven worden voor het resultaat. Wat ik op deze website deel zijn succeservaringen uit het verleden welke geen garantie bieden voor de toekomst. 
depressie pds

Neem vrijblijvend contact op:

Nieuw veld

5 + 15 =

Praktijk

Molensingel 47, Maastricht
(klik om je route te plannen)

Maandag :   9:30 – 14:30 + 17:30 -22:00

Dinsdag:      9:30 – 14:30 + 17:30 -22:00

Woensdag:   9:30 – 12:30 + 17:30 -22:00

Donderdag: 9:30 – 14:30 + 17:30 -22:00

Vrijdag:        9:30 – 12:30

Zaterdag:     7:00 – 13:00 

ISO Yager Code RT

Yager Therapie

Yager Therapie is een “zachte”, discrete, kortdurende en krachtige therapievorm. Waarbij het probleem bij de bron wordt aangepakt.
hypnocoaching

Hypno-coaching

Bij Hypno-coaching worden, je raad het al; Hypnotherapie en Coaching gecombineerd tot een krachtige tool.
patrick de swart hypnotherapie

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een wetenschappelijk bewezen therapievorm die o.a. ingezet kan worden bij psychische problemen, zelfs bij huidproblemen, 

Blogs & …

Laatste nieuws, onderzoeken en ervaringen

Massage is gezond

Massage is gezond

massage is gezond   Waarom is massage gezond? Hierbij geef ik je 10 redenen!       Massage verbetert het immuunsysteem Door regelmatige massages wordt je weerstand tegen ziektes beter. Je lichaam maakt namelijk meer witte bloedlichaampjes aan en het stresshormoon...

Lees meer
Walnoten tegen stress

Walnoten tegen stress

walnoten tegen stress   Een handje walnoten tegen stress, en het werkt echt!? En het is gezonder dan een glaasje wijn!       We weten wel dat walnoten heel gezond zijn, maar nu blijkt dat ze mogelijk ook helpen tegen stress en andere negatieve emoties.   Een...

Lees meer
voornemens

voornemens

11 perfecte doelen voor 2023   Ik zal je een simpele vraag stellen; heb jij je goede voornemens voor het jaar 2022 kunnen verwezenlijken? Als jij onder de categorie valt van 80% van de mensen die eind februari hun goede voornemens laten vallen, is jouw antwoord...

Lees meer
lcpg logo
cat logo trans
gat logo trans
yager logo trans