Leestijd: 8 minuten

Kies voor een gelukkiger leven

Reflexintegratie Maastricht RMTi

Rhythmic Movement Training International

Wat is RMTi?

RMTi is een Reflex Integratie Methode

RMTi is gebaseerd op het werk van Kerstin Linde, een Zweedse bewegingsspecialist. Zij ontwikkelde bewegingen die gebaseerd waren op haar observaties van hoe baby’s en kinderen bewegen. 

De bewegingen in Rhythmic Movement Training International (de Rhythmic Movements) bootsen de natuurlijke bewegingen na die jonge kinderen van nature maken.

 

In de RMTi sessies werken we met deze Movements om de primaire reflexen te helpen om te integreren, waardoor communicatie, gedrag, beweging, leren, emotieregulering en algemeen welbevinden de kans krijgen om te ontwikkelen.

 

Rhythmic Movement Training International (RMTi) is gebaseerd op de rol van de natuurlijke bewegingen van een baby gedurende de verschillende fases van de ontwikkeling:

  • Voor de geboorte
  • De eerste 6 maanden na de geboorte
  • Wanneer zij zich gaan oprichten op handen en knieën
  • Als zij gaan leren lopen

 

Deze bewegingen zijn cruciaal voor het aanleggen van het fundament van het neurale netwerk en de groei en myelinisatie van de neurale verbindingen in het brein. Zij zijn ook belangrijk voor het opbouwen van hoofd- en nek controle, spierspanning en lichaamshouding.

Dit zijn de belangrijkste voorwaarden voor een kind om de wereld in te gaan met zelfvertrouwen, gemak en de mogelijkheid om eigen keuzes te maken.

 

Bel mij gratis & vrijblijvend!

Laat je gegevens achter en ik bel je zo snel mogelijk op.

 

RMTi werkt met  het integreren van nog niet, of nog niet goed ontwikkelde baby reflexen (ook genoemd als primaire reflexen of pre-natale reflexen) die aanwezig zijn bij kinderen en volwassenen met leer- en ontwikkeling problematiek als ADD/ADHD, ASS, dyslexie, dyspraxie, schrijf problemen, moeilijkheden met aandacht en begrip en coördinatie problemen.

De methode is ook succesvol gebleken in het werken met kinderen en volwassenen met angst en paniekstoornissen, emotionele onbalans, gedragsproblemen, Parkinson, PTSD en prikkelverwerkingsstoornissen.

 

Rhythmic Movement Training International biedt de mogelijkheid om weer terug in balans te komen.

Iedereen kan er baat bij hebben, ongeacht leeftijd of begin niveau.

De bewegingen (Rhythmic Movements ) zijn effectief bij het integreren van reflexen, de brein ontwikkeling, het optimaliseren van vaardigheden, reduceren van stress, opheffen van leerblokkades en bevorderen van het welbevinden.

 

RMTi is geen snelle quick fix en vraagt een bepaalde tijdsinvestering maar vele mensen hebben ondervonden dat zij er baat bij hebben.

De RMTi therapeut kan er voor kiezen om alleen met de RMTi Movements en reflex integratie technieken te werken, maar de bewegingen kunnen ook samen met andere technieken en werkwijzen gebruikt worden.

Over het algemeen begint men met een screening van de actieve reflexen, en daarna werkt men met een serie van Rhythmic Movements om het systeem te helpen een verandering tot stand te brengen van een niet-comfortabele houding naar een meer natuurlijke manier van bewegen.

Wanneer de bewegingen moeiteloos, gecoördineerd, en ritmisch uitgevoerd kunnen worden heeft dit een positief effect op de ontwikkeling van de samenwerking van het brein met het lijf.

 

Deze manier om de brein-lijf samenwerking te stimuleren is over de hele wereld als zeer effectief gebleken. Zeer veel positieve veranderingen zijn zichtbaar geworden door het integreren van de nog actieve reflexen op deze wijze, en deze vormen de basis voor leren, gedrag en bewegen.

De bewegingen (Rhythmic Movements) zijn makkelijk te leren en ouders kunnen ze eenvoudig thuis met hun kinderen gebruiken.

Kinderen vinden de ritmische bewegingen fijn en voelen dat ze er baat bij hebben. Ook volwassenen merken dat ze meer gecoördineerd gaan bewegen door het doen van de bewegingen en vinden ze makkelijk uit te voeren en te onthouden.

Door wie?

Reflexintegratie wordt in onze praktijk uitgevoerd door Yvette van Dijk. Yvette is al jarengeleden opgeleid en werkzaam geweest als fysiotherapeute waarbij zij vaak verder ging dan de oppervlakkige klachten.
Yvette dringt door tot de kern en pakt daarbij problemen bij de bron aan.

Door haar jarenlange ervaring als fysiotherapeute alsook haar werkzaamheden met mensen met een verstandelijke ontwikkelingstsoornis zit zij hier op juiste plek en voelt ze zich als een vis in het water wanneer zij iemand mag en kan helpen met de reflexintegratie. 

Soms wordt de reflexintegratie gecombineerd met hypnotherapie. Alles gebeurt in overleg, wij vinden het belangrijk dat degene die wij behandelen zich veilig voelt en staat achter de keuzes die er gemaakt worden.

Intakeformulier en aanvullende vragen.

Om een goed inschatting te kunnen maken is het belangrijk de juiste informatie te hebben. Daarom vragen we het intakeformulier goed, compleet en zo concreet mogelijk in te vullen.

Let op: nadat je het intakeformulier hebt ingevuld, word je doorgelinkt naar een aanvullende vragenlijst (85 meerkeuze vragen). Zorg dat je ook deze goed hebt ingevuld en op de verzendknop klikt!

Al deze informatie zal er voor zorgen dat we jou en/of  jouw kind zo goed mogelijk kunnen helpen. En het bespaard kostbare tijd tijdens de sessies.

Binnenkort meer informatie over RMTi.

Wil je nu al meer informatie of een afspraak maken met Yvette, neem dan vrijblijvend contact op.
Yvette@PatrickdeSwart.nl

RMTi
Bel mij gratis & vrijblijvend!

Laat je gegevens achter en ik bel je zo snel mogelijk op.

Praktijk

Molensingel 47, Maastricht
(klik om je route te plannen)

Maandag :   9:30 – 14:30 + 17:30 -22:00

Dinsdag:      9:30 – 14:30 + 17:30 -22:00

Woensdag:   9:30 – 12:30 + 17:30 -22:00

Donderdag: 9:30 – 14:30 + 17:30 -22:00

Vrijdag:        9:30 – 12:30

Zaterdag:     7:00 – 13:00 

ISO Yager Code RT

Yager Therapie

Yager Therapie is een “zachte”, discrete, kortdurende en krachtige therapievorm. Waarbij het probleem bij de bron wordt aangepakt.
hypnocoaching

NAC Life Coaching

N.A.C. (Neuro, Associative, Conditioning) Life Coaching biedt langdurige transformatie zonder jojo-effect.

patrick de swart hypnotherapie

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een wetenschappelijk bewezen therapievorm die o.a. ingezet kan worden bij psychische problemen, zelfs bij huidproblemen, 

Blogs & …

Laatste nieuws, onderzoeken en ervaringen

Van droom naar werkelijkheid

Van droom naar werkelijkheid

Van droom naar ... Van Droom naar Werkelijkheid: Stappen om Je Doelen te Bereiken     Iedereen heeft dromen en doelen, of het nu gaat om een nieuwe carrière, een betere gezondheid, of persoonlijke groei. Maar vaak blijft het bij dromen en komt het nooit tot...

Lees meer
Maandag

Maandag

Maandag een mooie start! Een Nieuwe Start: Hoe je Maandagen Kunt Gebruiken om je Week te Transformeren     Maandagen hebben vaak een slechte reputatie. Voor velen is het de dag waarop de wekker extra hard lijkt te rinkelen, en de realiteit van werk en...

Lees meer
lcpg logo
cat logo trans
gat logo trans
yager logo trans