Leestijd: 5 minuten

Kies voor een gelukkiger leven

Persoonlijkheidsstoornissen

Hypnotherapie en ook Yager code Therapie zijn geschikt voor mensen die leiden onder het hebben van persoonlijkheidsstoornissen.

Beeld je eens in dat je hier minder of zelfs geen last meer van zou hebben. En ….. hoe voelt dat? Fijn he?

Sociale fobie of persoonlijkheiddstoornis kan voorkomen op bijvoorbeeld feestjes, vergaderingen en soms telefoneren of tijdens het boodschappen doen. Er kan sprake zijn van angst voor afwijzing, commentaar, kritiek, pesten en uitlachen. Naast algemene sociale fobie bestaan er specifieke vormen als bloosangst, plasangst en (angst om te) stotteren.

Een sociale fobie is een overweldigende angst

Die in extreme gevallen zorgt dat de patiënt thuisblijft en gedurende lange periodes geïsoleerd leeft. Wie lijdt aan de sociale fobie, is verdreven bang voor beoordeling, voelt zich in de gaten gehouden en mogelijk vernederd door zijn/haar acties, gedrag of voorkomen.

De sociale fobie moet niet worden verward met een paniekstoornis. Lijders aan een paniekstoornis zijn ervan overtuigd dat hun paniek een fysieke oorzaak heeft. Na een paniekaanval gaan ze vaak naar een ziekenhuis of bellen een ambulance. Mensen met de sociale fobie hebben soms ook een paniekaanval, maar ze zijn zich ervan bewust dat ze een irrationele angst ervaren.

Slechts weinig mensen met de sociale fobie gaan (vrijwillig) naar een ziekenhuis, omdat ze bang zijn afgewezen of negatief beoordeeld te worden door gezaghebbende mensen bijvoorbeeld de medische staf. De interactie met gezaghebbende personen is voor hen bijzonder moeilijk, net als telefoneren, afspraakjes, feestjes en sollicitatiegesprekken.

Onderzoeken

Uit onderzoek blijkt dat mensen met de sociale fobie, net als mensen met een ontwijkende persoonlijkheidsstoornis, zeer veel aandacht hebben voor hun eigen reacties in het sociale verkeer. Ze letten echter minder op de reacties van hun omgeving, wat bij de ontwijkende persoonlijkheidsstoornis wel het geval is.

De kans op het ontwikkelen van een sociale fobie is driemaal groter als het al voorkomt bij familieleden. Ook blijkt uit onderzoek in het Leids Universitair Medisch Centrum dat bepaalde hersengebieden en neurotransmittersystemen in de hersenen betrokken zijn bij sociale fobie.

Angst overwinnen met Hypnose

 

Met behulp van hypnose kan jij binnen enkele sessies vergoed van je sociale angst of sociale fobie af komen. In de meeste gevallen zijn daar 2 tot 3 hypnose sessies voor nodig.

Bijna al deze stoornissen zijn ontstaan in een eerder deel van je leven en dienen nu niet meer waarvoor ze toen dienden. Toch heb jij er nog last van; onnodig!

En dat kunnen we samen met Hypnotherapie of Yager Therapie aanpakken, door jouw onderbewustzijn te “her programmeren” en te “vertellen” dat deze stoornissen nu niet meer helpend zijn in jouw leven.

Hierna zul jij minder last hebben van je stoornissen , in de meeste gevallen is het zelfs helemaal weg. Waardoor jij weer in vrijheid kan leven, zonder die beperkende gedachten en gevoelens. Soms is dat in het begin nog even wennen, vaak onwerkelijk, zeker als je al een groot deel van je leven met deze stoornissen hebt geleefd. Echter zul je snel wennen aan de nieuwe situatie en verbaast zijn hoe eenvoudig je dit overwonnen hebt.

Klaar voor de volgende overwinning?!

!! Daar tijdens hypnotherapie soms een herbeleving kan plaatsvinden, wat af en toe als niet fijn ervaren wordt, kan voor dit ongemak ook Yager Therapie ingezet worden, hierbij zal (meestal) geen herbeleving plaats vinden waardoor deze therapie zeer geschikt kan zijn voor mensen met trauma’s of diegene die niet onder hypnose kunnen vanwege een geloofsovertuiging.
Zowel voor hypnotherapie alsook Yager Therapie kan geen garantie gegeven worden voor het resultaat. Wat ik op deze website deel zijn succeservaringen uit het verleden welke geen garantie bieden voor de toekomst. 
Persoonlijkheidsstoornissen

Neem vrijblijvend contact op:

Nieuw veld

10 + 4 =

Praktijk

Molensingel 47, Maastricht
(klik om je route te plannen)

Maandag :   9:30 – 14:30 + 17:30 -22:00

Dinsdag:      9:30 – 14:30 + 17:30 -22:00

Woensdag:   9:30 – 12:30 + 17:30 -22:00

Donderdag: 9:30 – 14:30 + 17:30 -22:00

Vrijdag:        9:30 – 12:30

Zaterdag:     7:00 – 13:00 

ISO Yager Code RT

Yager Therapie

Yager Therapie is een “zachte”, discrete, kortdurende en krachtige therapievorm. Waarbij het probleem bij de bron wordt aangepakt.
hypnocoaching

Hypno-coaching

Bij Hypno-coaching worden, je raad het al; Hypnotherapie en Coaching gecombineerd tot een krachtige tool.
patrick de swart hypnotherapie

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een wetenschappelijk bewezen therapievorm die o.a. ingezet kan worden bij psychische problemen, zelfs bij huidproblemen, 

Blogs & …

Laatste nieuws, onderzoeken en ervaringen

Massage is gezond

Massage is gezond

massage is gezond   Waarom is massage gezond? Hierbij geef ik je 10 redenen!       Massage verbetert het immuunsysteem Door regelmatige massages wordt je weerstand tegen ziektes beter. Je lichaam maakt namelijk meer witte bloedlichaampjes aan en het stresshormoon...

Lees meer
Walnoten tegen stress

Walnoten tegen stress

walnoten tegen stress   Een handje walnoten tegen stress, en het werkt echt!? En het is gezonder dan een glaasje wijn!       We weten wel dat walnoten heel gezond zijn, maar nu blijkt dat ze mogelijk ook helpen tegen stress en andere negatieve emoties.   Een...

Lees meer
voornemens

voornemens

11 perfecte doelen voor 2023   Ik zal je een simpele vraag stellen; heb jij je goede voornemens voor het jaar 2022 kunnen verwezenlijken? Als jij onder de categorie valt van 80% van de mensen die eind februari hun goede voornemens laten vallen, is jouw antwoord...

Lees meer
lcpg logo
cat logo trans
gat logo trans
yager logo trans