Leestijd: 6 minuten

Kies voor een gelukkiger leven

Dwangneurose / Dwangstoornissen

Hypnotherapie en ook Yager code Therapie zijn geschikt en helpend voor mensen die leiden onder de gevolgen van dwangneurose/ dwangstoornissen. De oplossing bij dwangneurose. De oplossing bij dwangstoornis.

Beeld je eens in dat je hier minder of zelfs geen last meer van zou hebben. En ….. hoe voelt dat? Fijn he?

 

De obsessieve compulsieve stoornis, dwangstoornis of dwangneurose, heeft zeer veel verschijningsvormen en kenmerkt zich enerzijds door angstgedachten en anderzijds de dwanghandelingen om de angsten te bezweren en/of te neutraliseren, wat dan even opluchting kan geven. Mensen met een obsessieve compulsieve stoornis (OCD) hebben moeite om hun rituelen af te leren vanwege het onvermogen om zich veilig te voelen in de betreffende situatie.

Cognitieve gedragstherapie: “De rituelen verdwijnen nooit helemaal”

OCD wordt in veel gevallen behandeld met cognitieve gedragstherapie. In deze behandeling worden patiënten juist blootgesteld aan hun angstgevoelens. Iemand met bijvoorbeeld angst voor het aanraken van vieze objecten, wordt juist uitgedaagd dit te doen, in een poging het eigen gedrag beter te reguleren en hier uiteindelijk van af te komen. Vele patiënten slagen er niet in om dit succesvol te doen en worden door middel van cognitieve gedragstherapie geleerd om controle te krijgen over hun compulsieve gedrag, maar in stresssituaties keert het weer terug.”

OCD in cijfers:

Circa 160.000 Nederlanders hebben last van OCD, dit is bijna 1% van de bevolking. Vanwege de schaamte en vooroordelen zoeken ze lang niet altijd of vaak pas heel laat hulp (soms pas na vele jaren). En dit terwijl de impact enorm kan zijn op het dagelijks leven van deze groep en er diverse behandelmethodes zijn die goede resultaten kunnen bieden (van verbetering tot volledig herstel).

Waarom is hypnotherapie anders?

De oorzaak van het compulsieve gedrag is terug te voeren op de angstgevoelens die iemand heeft, die het onveilige gevoel veroorzaken. Door middel van hypnotherapie kan er echter rechtstreeks ingegrepen worden op de herinneringen die de angst en dus het onveilige gevoel veroorzaken. Hierdoor is het mogelijk om de veiligheid te herstellen en vervalt de noodzaak van het ritueel.

Bijna al deze angstgevoelens en dwangstoornissen zijn ontstaan in een eerder deel van je leven en dienen nu niet meer waarvoor ze toen dienden. Toch heb jij er nog last van; onnodig!

En dat kunnen we samen met Hypnotherapie of Yager Therapie aanpakken, door jouw onderbewustzijn te “her programmeren” en te “vertellen” dat deze angst of stoornis nu niet meer helpend is in jouw leven.

Hierna zul jij minder last hebben van je dwangstoornissen, in de meeste gevallen is het zelfs helemaal weg. Waardoor jij weer in vrijheid kan leven, zonder die beperkende gedachten en gevoelens. Soms is dat in het begin nog even wennen, vaak onwerkelijk, zeker als je al een groot deel van je leven met deze problemen hebt geleefd. Echter zul je snel wennen aan de nieuwe situatie en verbaast zijn hoe eenvoudig je dit overwonnen hebt.

Klaar voor de volgende overwinning?!

dwangneuroses

Praktijk

Molensingel 47, Maastricht
(klik om je route te plannen)

Maandag :   9:30 – 14:30 + 17:30 -22:00

Dinsdag:      9:30 – 14:30 + 17:30 -22:00

Woensdag:   9:30 – 12:30 + 17:30 -22:00

Donderdag: 9:30 – 14:30 + 17:30 -22:00

Vrijdag:        9:30 – 12:30

Zaterdag:     7:00 – 13:00 

ISO Yager Code RT

Yager Therapie

Yager Therapie is een “zachte”, discrete, kortdurende en krachtige therapievorm. Waarbij het probleem bij de bron wordt aangepakt.
hypnocoaching

NAC Life Coaching

N.A.C. (Neuro, Associative, Conditioning) Life Coaching biedt langdurige transformatie zonder jojo-effect.

patrick de swart hypnotherapie

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een wetenschappelijk bewezen therapievorm die o.a. ingezet kan worden bij psychische problemen, zelfs bij huidproblemen, 

Blogs & …

Laatste nieuws, onderzoeken en ervaringen

ginger

ginger

Ginger Shot Ginger shot een en al POWER: Geef je weerstand een boost met onze heerlijke gembershot! De Immunity Shot bevat een krachtige mix van 42% puur gembersap, verrijkt met zink en ijzer, wat een positieve invloed kan hebben op je immuunsysteem. Gember staat...

Lees meer
overgewicht

overgewicht

Overwicht: einde strijd! De eeuwige strijd om het gewicht ….. vanaf nu voorbij....  6 op de 10 volwassenen hebben weleens geprobeerd af te vallen  Van de volwassenen heeft 57 procent weleens iets gedaan om af te vallen; 20 procent is ermee bezig, 37 procent heeft...

Lees meer
fibromyalgie

fibromyalgie

fibromyalgie verdraagzamer met Yager Therapie   Fibromyalgie en de oplossing naar een draagzamer leven! Fibromyalgie, een slopende aandoening die wordt veroorzaakt door chronische pijn, vermoeidheid en slaapstoornissen, kan een aanzienlijke invloed hebben op de...

Lees meer
lcpg logo
cat logo trans
gat logo trans
yager logo trans