Leestijd: 5 minuten

Kies voor een gelukkiger leven

Hypnotherapie en ook Yager code Therapie zijn geschikt voor mensen met chronische pijnklachten, migraine en spanningshoofdpijn.

Beeld je eens in dat je hier minder of zelfs geen last meer van zou hebben. En ….. hoe voelt dat? Fijn he?

 

Mensen onderschatten vaak de kracht van hun brein. Wetenschappers hebben tijdens een onderzoek mensen opgesplitst in 2 groepen. 1 groep mensen kreeg echte pijnstillers, de andere groep placebo’s. En wat bleek. De resultaten waren van beide groepen nagenoeg gelijk! Deze mensen hebben zelf hun onderbewuste beïnvloed en voelden aanzienlijk minder pijn, waren beweeglijker en voelden zich minder beperkt.

 

Wat in je brein zit, kan met hypnose worden aangepast. Chronische pijnen verminderen met hypnose en vaak krijgen mensen zelf de controle over de mate van pijn die ze beleven.

Ook mensen met hoofdpijn als bijvoorbeeld migraine, zijn heel goed met hypnose te behandelen in 3 tot 4 sessies.

 

Pijn is een signaal of prikkel naar de hersenen, dat er zich een situatie voordoet waar iets aan gedaan moet worden. Pijn is in die zin nuttig als waarschuwing en om erger te voorkomen. Een wond die pijn doet trekt de nodige aandacht zodat men ze goed zal verzorgen en de genezing dus sneller kan verlopen.

Bij acute pijn zijn pijnstillers als paracetamol of aspirine zeer doeltreffend.

Bij chronische pijn krijg je voortdurend dat signaal. En dat is vervelend, als waarschuwing heeft de pijn zijn taak gedaan en je kan niet constant pijnstillers nemen.

Met hypnose kan ik de pijn draaglijker maken en in de meeste gevallen zelfs helemaal wegnemen. Er zijn in de hersenen bepaalde zones die actief worden bij pijn. Deze ‘pijncentra‘ kunnen via hypnotherapie stilgelegd of afgezwakt worden.

Pijnbestrijding

Bij chronische pijn is er dus een constant pijnsignaal, terwijl de oorzaak dat niet meer vereist. 

Bij migraine kan het wel bijvoorbeeld handig zijn dat je de pijn kan elimineren, zodat je weer normaal kan functioneren.

Via hypnose ga ik het onderbewustzijn of de hersenen duidelijk maken dat een bepaalde pijnprikkel geen gevaar meer inhoud en dat het alarm- of pijn signaal kan stoppen. Met hypnose krijg je toegang tot het onderbewustzijn en kunnen we gericht aan pijnbestrijding gaan doen. We gaan de hersenen trainen om het gevoel van pijn te veranderen. Dus de pijn verminderen of zelfs helemaal wegnemen.

Pijn heeft echter een belangrijke functie, die je niet zomaar kan uitschakelen.

Daarom is het belangrijk om bij pijn eerst een arts te raadplegen om er zeker van te zijn dat er geen onmiddellijke medisch zorg nodig is. Of dat de pijn wordt veroorzaakt door een serieuze onderliggende kwaal.

Pijnbestrijding via hypnose is daarom bedoeld voor mensen die aan pijnklachten lijden die niet medisch behandeld kunnen worden.

Bijna al deze (chronische) pijnklachten en  zijn ontstaan in een eerder deel van je leven en dienen nu niet meer waarvoor ze toen dienden. Toch heb jij er nog last van; onnodig!

En dat kunnen we samen met Hypnotherapie of Yager Therapie aanpakken, door jouw onderbewustzijn te “her programmeren” en te “vertellen” dat deze (chronische) pijnklachten nu niet meer helpend zijn in jouw leven.

Hierna zul jij minder last hebben van je(chronische) pijnklachten, in de meeste gevallen is het zelfs helemaal weg. Waardoor jij weer in vrijheid kan leven, zonder die beperkende gedachten en gevoelens. Soms is dat in het begin nog even wennen, vaak onwerkelijk, zeker als je al een groot deel van je leven met deze (chronische) pijnklachten hebt geleefd. Echter zul je snel wennen aan de nieuwe situatie en verbaast zijn hoe eenvoudig je dit overwonnen hebt.

Klaar voor de volgende overwinning?!

!! Daar tijdens hypnotherapie soms een herbeleving kan plaatsvinden, wat af en toe als niet fijn ervaren wordt, kan voor dit ongemak ook Yager Therapie ingezet worden, hierbij zal (meestal) geen herbeleving plaats vinden waardoor deze therapie zeer geschikt kan zijn voor mensen met trauma’s of diegene die niet onder hypnose kunnen vanwege een geloofsovertuiging.
Zowel voor hypnotherapie alsook Yager Therapie kan geen garantie gegeven worden voor het resultaat. Wat ik op deze website deel zijn succeservaringen uit het verleden welke geen garantie bieden voor de toekomst. 
chronische pijnklachten

Neem vrijblijvend contact op:

Nieuw veld

9 + 1 =

Praktijk

Molensingel 47, Maastricht
(klik om je route te plannen)

Maandag :   9:30 – 14:30 + 17:30 -22:00

Dinsdag:      9:30 – 14:30 + 17:30 -22:00

Woensdag:   9:30 – 12:30 + 17:30 -22:00

Donderdag: 9:30 – 14:30 + 17:30 -22:00

Vrijdag:        9:30 – 12:30

Zaterdag:     7:00 – 13:00 

ISO Yager Code RT

Yager Therapie

Yager Therapie is een “zachte”, discrete, kortdurende en krachtige therapievorm. Waarbij het probleem bij de bron wordt aangepakt.
hypnocoaching

Hypno-coaching

Bij Hypno-coaching worden, je raad het al; Hypnotherapie en Coaching gecombineerd tot een krachtige tool.
patrick de swart hypnotherapie

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een wetenschappelijk bewezen therapievorm die o.a. ingezet kan worden bij psychische problemen, zelfs bij huidproblemen, 

Blogs & …

Laatste nieuws, onderzoeken en ervaringen

Massage is gezond

Massage is gezond

massage is gezond   Waarom is massage gezond? Hierbij geef ik je 10 redenen!       Massage verbetert het immuunsysteem Door regelmatige massages wordt je weerstand tegen ziektes beter. Je lichaam maakt namelijk meer witte bloedlichaampjes aan en het stresshormoon...

Lees meer
Walnoten tegen stress

Walnoten tegen stress

walnoten tegen stress   Een handje walnoten tegen stress, en het werkt echt!? En het is gezonder dan een glaasje wijn!       We weten wel dat walnoten heel gezond zijn, maar nu blijkt dat ze mogelijk ook helpen tegen stress en andere negatieve emoties.   Een...

Lees meer
voornemens

voornemens

11 perfecte doelen voor 2023   Ik zal je een simpele vraag stellen; heb jij je goede voornemens voor het jaar 2022 kunnen verwezenlijken? Als jij onder de categorie valt van 80% van de mensen die eind februari hun goede voornemens laten vallen, is jouw antwoord...

Lees meer
lcpg logo
cat logo trans
gat logo trans
yager logo trans